Усе, що вам може зацікавити в Мені та Корюківці
17-річна жителька Харківщини Софія Заєць загинула від російських бомб Сестра згадує про Софію Кожен може долучитися до збору імен загиблих у війні Росії проти України. Аби повідомити дані про втрати України — заповнюйте форми: для загиблих військових та цивільних жертв.
17-річна жителька Харківщини Софія Заєць загинула від російських бомб

Софія Заєць загинула від авіаударів російської армії по селу Чорне Купʼянського району Харківщини. 15 лютого 2024-го ворог скинув туди керовані авіабомби. Поряд із дівчиною обірвалося життя її тітки і хрещеного: Тетяни і Сергія Єрохіних.

Дім Єрохіних дуже пошкодило ще вранці того ж дня – дві КАБи-250 прилетіли по сусідству. Іще одна бомба калібром 500 кілограмів лежала неподалік, не розірвалась. Софія з тіткою і дядьком вирішили виїздити до Харкова.

24 березня 2024 року Софії Заєць мало би виповнитися 18. Вона була родом із села Довжанка Купʼянського району. Навчалась на першому курсі Харківського національного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, вивчала історію. Мріяла стати психологинею і допомагати іншим. Рідні лагідно називали її Сонею. Вона – старша дочка у багатодітній родині.