Усе, що вам може зацікавити в Мені та Корюківці
Капітан Сергій Тягій зазнав смертельних поранень внаслідок ураження ворожого дрона Про загиблого військового розповідає дружина Кожен може долучитися до збору імен загиблих у війні Росії проти України. Аби повідомити дані про втрати України — заповнюйте форми: для загиблих військових та цивільних жертв.
Капітан Сергій Тягій зазнав смертельних поранень внаслідок ураження ворожого дрона

44-річний капітан Сергій Тягій, позивний Скіф, загинув 11 травня 2023 року поблизу села Кренидівка на Сумщині. Під час виконання бойового завдання зазнав смертельних поранень внаслідок ураження ворожого дрона Shahed-Герань.

Сергій народився в родині військовослужбовця у місті Феодосія в українському Криму. З 2000 року жив у місті Ужгород Закарпатської області. Здобув військову освіту в Одеському інституті Сухопутних військ. До 2005 року служив у лавах Збройних Сил України. У цивільному житті не цурався жодної роботи, любив технічні новинки та вчився застосовувати їх у повсякденному житті. Був одним із найкращих майстрів своєї справи – робив автономне опалення, встановлював сантехніку та сонячні батареї. Мав багато друзів і знайомих. У 2006 році одружився, згодом став батьком сина й доньки.

На другий день повномасштабної війни, 25 лютого 2022 року, чоловік вступив до лав 101-ої окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Спочатку був командиром взводу в 68-му батальйоні, згодом – очолив роту. У квітні 2022 року був нагороджений медаллю «За військову службу Україні».